Med vojaškimi kompleksi in gastronomskimi užitki

DOLENJSKE in BELE KRAJINE

1.dan : sobota, 4.9.2021

Vožnja iz primorskega in celjskega “ konca “

09.30-14.00    Sprejem v Kočevski Reki, ogled Bunkerja Škrilj in Kočevske Reke

Druženje pričnemo v Kočevski Reki, v vasici, ki je bila dolgih 40 let zaprta za oči javnosti in kjer je veljal samovoljen režim vladanja. Tu se boste razdelili v dve skupini.  Prva skupina se bo v spremstvu lokalnega turističnega vodnika odpeljala na ogled skrivnostnega Bunkerja Škrilj, ki je dolgo veljal za eno največjih državnih skrivnosti in je šele nekaj let nazaj odprl vrata javnosti, da si lahko obiskovalci ogledajo 500m podzemnih hodnikov in prostorov, ki so dolga leta burila domišljijo. Skupina se skupaj z lokalnim turističnim vodičem odpravi na sprehod skozi vas, kjer si na poti ogleda moderno cerkev Sv. Janeza Krstnika, v senci katere mogočno stoji tudi najdebelejši oreh v Sloveniji. Ogledali si boste tudi park Manevrske strukture narodne zaščite, ki je imel ključno vlogo pri ustanovitvi samostojne države Republike Slovenije. Na koncu boste imeli čas za kavo.

14.00-14.45    Transfer skozi kočevske gozdove v dolino reke Kolpe do Prelesja

Vožnja preko geografsko in biotsko razgibane pokrajine Kočevske in doline reke Kolpe

15.00-18.00    Kosilo v priznani domačiji Madronič in rafting po reki Kolpi

Domačija Madronič slovi po svojih pečenih postrvih, ki jih postrežejo s krompirjem. Po kosilu spijemo pijačo za pogum ter se odpravimo na rafting po čisti reki Kolpi, ki je med v velikem delu zavarovana tudi kot krajinski park in spada v območje Nature 2000.

Kdor se ne bo udeležil raftinga, se bo lahko udeležil organiziranega ogleda grada Kostel.

18.00-18.45    Panoramska vožnja ob reki Kolpi (Krajinski park Kolpa) in Belo krajina do Metlike

19.00   nastanitev in prosto v Hotelu Bele krajina v Metliki

Registracija in nastanitev po sobah v hotelu.

20.00   vinska degustacija pet vrst vrhunskih vin in hladna večerja v Hiši vin Pečarič

Nekajminutna vožnja do Hiše vin Pečarič, kjer nas bosta sprejela Polona in Martin ter preko svoje zgodbe, odlične hrane ter vrhunskih vin popeljala po Beli krajini.

20.00… glasbena spremljava z ljudskimi godci 

Juke box ljudskih, evergreenov, balkanskih in narodno zabavnih komadov – glasbene želje in skupinsko ubrano prepevanje več kot zaželeno

….Nočitev v Hotelu Bela krajina

2.dan : nedelja, 5.9.2021

08.00-09.00    zajtrk v Hotelu Bela krajina

09.15-09.45  Krajši postanek v vasi Otok, kjer je razstavljeno vojaško letalo DC3. Nadaljujemo do Prilozja, kjer si bomo ogledali točko 0.tega reda.

10.00-12.45    Animacijska igra Ovac in iger ter Belokranjske pastirske igre

Ste si kdaj predstavljali, da se bi ob radovednih pogledih krav iz sosednje njive igrali z ovcami? Zakaj pa ne! Naša čredica Belokranjskih in Solčavskih pramenk, med katerimi izstopa »zvezda večera« Silvija, vas pričakujejo. Pod budnim očesom »magistra znanosti ovčjih ved« boste spoznali Belo krajino in način življenja ovac ter tekmovali v zabavnih igrah. Doživetje vključuje udeležbo na animacijskih igrah, kmečko opravo (halje, klobuke, škornje in ostala temu trenutku primerna oblačila) in ognjeno vodo za tekmovalni pogum.

13.15-14.45    Spoznavanje rokodelskih tradicij ter kosilo na Turistični kmetiji Raztresen

Ekološka turistična kmetija Domačija Raztresen v vasi Rim se ponaša z bogato domačo hrano, galerijo domačih in umetnostnih obrti in pristno domačnostjo. Domačija se ponaša z več kot tridesetletno tradicijo pridelovanja in predelovanja lanu v območju Krajinskega parka Kolpa. Na domačiji si lahko ogledate domače živali, potek izdelave lanenih izdelkov ali tradicionalnih belokranjskih pisanic. Pridelujejo rž, oves, piro in koruzo ter skrbijo za domače živeli, med njimi tudi več kot trideset krav in oslov.

15.45 Možen ogled HE na Savi

Cena izleta :

  • 248  EUR min.  25 potnikov v vsakem avtobusu ( primorski in celjski del )

Cena vključuje :

avtobusni prevoz , 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi ,

ogled Bunkerja Škrilj ter voden ogled Kočevske Reke ter Manevrske strukture, kosilo s prilogo (riba, krompir, solata) ali po naročilu v enaki vrednosti, voden rafting po reki Kolpi z vso varnostno opremo, vinska degustacija 5 vrhunskih vrst vina z spremljajočo hladno večerjo (kruh-Belokranjska pogača, bogat narezek domačih mesnin, sirov, sirni namazi, zelenjava), zabavni program z glasbeno skupino, animacijska igra z ovcami, belokranjske pastirske igre (vključena pijača), ogled pridelave in predelave lanu in kosilo na turistični kmetiji Raztresen (juha, več vrst mesa, več vrst priloge, sladica, pijača), strokovno turistično vodenje 2 dni, DDV in organizacijo potovanja.

*v primeru, da je kateri od gostov vegetarijanec ali ima druge prehranske zahteve je to potrebno sporočiti vsaj teden dni pred pričetkom potovanja.

Doplačilo :

  • Odpovedni riziko 10,65 EUR
  • Enoposteljna soba 20 EUR

VABLJENI , zagotavljamo da bo SUPER !